Thursday, 16 January 2014

SOAL BAHASA INGGRIS KELAS 6 SD DAN JAWABAN







ULANGAN TENGAH SEMESTER I
TAHUN AJARAN 2011/2012
Nama                :
No. Absen        :
           
 





Mata Pelajaran
:
Bahasa Inggris
Kelas
:
VI (enam)
Hari/Tanggal
:
Kamis, 20 Oktober 2011
Waktu
:
90 menit
                                                                                                                                                          

  I.   Choose the right answer and cross the letter!

 1.   Animal that has trunk and ivories . . . .
       a. bee                 b. elephant                    c. bear              d. snake

 2.   Tini          : May I use your scissors?
       Toni        : Sorry, I’m . . . it
       a. reading            b. eating                       c. using            d. drinking
      
 3.   The animal who slither is . . . .
       a. dog                 b. snake                       c. peacock        d. lion

 4.   Rudi        : Do you have any sharpener?
       Risa        : No, . . . .
       a. i am                 b. it is                           c. i do               d. i don’t

 5.   The animal that can climb the tree is . . .
       a. monkey           b. bird                          c. giraffe           d. crocodiles

 6.   The animal that eats meat is . . . .
       a. horse               b. kangaroo                  c. cow              d. lion

 7.   Animal who lives in the sea . . . .
       a. goat                b. dolphin                     c. rabbit                        d. mouse





 8.   It is a kind of bird. It has a beautiful fur . . . .
       a. peacock          b. snake                       c. cat                d. polar bear

 9.   . . .  is a dangerous animal
       a. bird                 b. cat                            c. tiger              d. sheep

10.   Cow, sheep and chicken are live in the . . . .
       a. wild                 b. farm                         c. sea               d. polar

       For the question no 11 - 15, complete these dialogues below!

       Susi        : Do you have . . . (11),pen?
       Santi       : Yes, . . . . (12)
       Susi        : How . . . (13) pens do you have?
       Santi       : I have three pens.
       Susi        : . . . (14), you please lend me one?
       Santi       : . . . (15). Here you are


11.   a. any                  b. many                                    c.some             d. much

12.   a. i am                 b. it is                           c. i do               d. i don’t

13.   a. any                  b. many                                    c.some             d. much

14.   a. certainly           b. sure                          c. would            d. please

15.   a. no, thanks       b. certainly                    c. i’m sorry        d. please

16.   . . . was your holiday? It was fun
       a. why                 b. where                        c. how              d. when

17.   . . . were you last holiday? Last holiday, I was in Bali
       a. why                 b. where                        c. how              d. when

18.   I forgot to . . . my ruler, may I borrow one?
       a. read                b. use                           c. play              d. bring

19.   The students wear . . . to school
       a. jacket              b. raincoat                    c. uniform         d. sweater

20.   The colour of our uniform are . . .
       a. white and pink                                      c. purple and red
       b. white and red                                       d. green and blue





21.   It’s raining. You have to wear . . . before go outside
       a. trousers           b. shoes                       c. raincoat        d. tie

22.   Let’s play football! The weather is . . .
       a. snowy             b. sunny                       c. raining           d. stormy


23.   Mother    : What’s the . . . .?
       Cici         : I lost my shoes.
       a. matter              b. wear                         d. weather         d. raining

24.   Mother    : . . . did you put your sweater?
       Putri        : I put it on the chair
       a. why                 b. where                        c. how              d. when

25.   The student . . . T-shirt and shorts to play football
       a. wear                b. put                           c. buy               d. play

II.    Fill in the blanks!
1.    . . .  you have any eraser?

2      May I . . . your scissors, Puji?

3.    Last holiday I . . . badminton

4.    The weather is windy, you have to wear . . . .

5.    . . . the matter?

6.                                          How is the weather? It’s . . . .





7.    The sky is cloudy , I think it will . . . .

8.    Rabbit likes to eat . . . , but dislike rice.

9.    Animal that has long neck is . . . .

10.    It is a big cat and has lines on his fur. It lives in . . . .





III.   Answer the questions!
1.    Rani        : How was your . . . .?
       Sita         : It was fun. I . . . to Santolo’s beach. I like it very much.

2.    Arrange into a good sentence!
       holiday - played – I – last – tennis

3.    It lives in the farm. It has four legs. It eats grass and produce milk.
What animal is it?

4.    Translate this sentence!
       Santi wears red T-shirt and pink skirt.

5.    What is he wearing ?









 KUNCI JAWABAN BAHASA INGGRIS
KELAS VI (ENAM)

I. PILIHAN GANDA
1.  b
6.  d
11.  a
16. c 
21. c
2.  c
7.  b
12.  c
17. b
22. b
3.  b
8.  a
13.  b
18. d
23. a
4.  d
9.  c
14.  c
19. c
24. b
5.  a
10. b
15.  b
20. b
25. a
.        
II. ISIAN
1.
Do
6.
Sunny
2.
Borrow
7.
Rain
3.
Played
8.
Carrot
4.
Sweater/jacket
9.
Giraffe
5.
What’s
10.
Jungle
      
III. ESSAY
 1. holiday
     went
                                             
 2. last holiday I played tennis / I played tennis last holiday

 3. cow

4. santi memakai kaus merah dan rok pink
5. T-shirt, Vest, Jeans, shoes, and hat

Kriteria Penilaian Soal
PG (25) + I (10) + E(15) x 10 = 100
5
1. PG =  Jawaban yang betul  x 1               
2. Isian = Jawaban yang betul x 1
3. Essay = Jawaban yang betul x 3




















0 komentar: